Austin Healey


Austin Healey 100 

Merk:                Austin Healey

Type:                100.4   BN1

Bouwjaar:         1954

Motor:              2660 cc  4-cylinder    100PK

Kenteken:         DZ-53-50

 

Deze ongerestaureerde en originele Linksgestuurde Matching Number Austin Healey 100 BN-1 was één van de 4 gebouwde Show-cars. dit is ook vernmeld op het bijbehorende Certificaat vande British Moptor Industrie Herritage Trust, certificate number 2011/22155

Europese uitlevering, dus origineel LHD met kilometerteller!

De auto is in perfecte rijders toestand, geen roest keurig interieur en de motor is door de vorige eigenaar geheel gereviseerd en loopt perfect. De auto is dus niet in showroomstaat maar dat maakt hem juist uniek

Werd tentoongesteld op de grote Stockholm-Car-show van 1954, Deze auto is het eerste jaar eigendom gebleven vande Zweedse importeur Hans Osterman Aktiebolaget en op 2 februari 1955 tenaamgesteld  van een klant.

De auto is tot 2016 in Zweden gebleven en voor onze collectie naar Nederland gehaald en op kenteken gezet.

We hebben er verschillende oldtimerritjes mee gedaan, ook in Italië.

 De hiostorie van de eigenaren van deze unieke Oer-Healey is grotendeels gedocumunteerd.

 

Marge-auto, N.O.T.K.


Austin Healey 100-6

Merk:                Austin Healey

Type:                100.6   BN4

Bouwjaar:         1957

Motor:              2639 cc  6-cylinder    117PK

Kenteken:         AL-06-20

Deze volledig gerestaureerde en originele Matching Number Austin Healey 100.6 BN-4 is de eerste van de Big-Healey's mety 6 cilinder motoren en de laatste series gebouwd in de fabriek van Longbridge!. 

De auto is in zeer goede toestand, mooi lederen interieur en de motor 3 jaar geleden voorzien van een nieuwe krukas. Het is niet alleen een mooie verschijning, maar rijdt perfect en wij hebben diverse lange oldtimerritten met deze auto gereden, o.a. de Tour Ecosse in 2012 in Schotland.

De auto is geïm,orteerd uit Amerika en tussen 2000 en 2010 heeel mooi gerestaureerd en in deze mooie kleur gespoten. Door ons aangekocht voor onze eigen collectie en buiten de ritten om altijd gestald in onze showroom en dus droog gestaan.

Deze healey is voorzien van een bijbehorende Certificaat vande British Moptor Industrie Herritage Trust.


Marge-auto, Prijs € N.O.T.K.

 


Austin Healey 3000 MK2

Merk:                Austin Healey

Type:                3000 Mark2

                         3 Carbuarateurs

Bouwjaar:         1961

Motor:              2639 cc  6-cylinder    17PK

Kenteken:         NN

ONDER RESTAURATIE!!!

Deze  originele Matching Number Austin Healey 3000 MK2 is een vroege versie uit deze serie, alleen het eertse jaar werden ze gebouwd met 3 SU-Carburateurs, dus een zeldzame uitvoering 

De motor is geheel gereviseerd door healeyspecialist Hans Koot en Healy4You. 

De Carosserie was een oudere restauratie waarbij de bodem met niet origineell plaatwerk was hersteld. Dit is door Bart Diercks van www.carrosseriedierckx.be hersteld, met uit Engeland geimporteerd nieuw plaatwerk voorzien van nieuwe  bodemplaat en nieuwe binnen en buitendorpels, Er wordt ook een nieuwe alluminium benzinetank en radiator bij geleverd aanwezig zodat er op dat gebied geen problemen ontstaan. auto heeft nog wat werk te gaan maar kan met weinig ingrepen snel als rijdersauto p[ de weg.

De auto is geïmporteerd uit Amerika en kan op Nederlands kenteken worden geleverd, alle invoerrechten zijn betaald. Hij kan eventueel in showroomstaat worden gebracht en gespoten worden in de originelke kleuren, maar kan ook als echgte rijdersauto in de huidige lak worden gereden

Het rode interieur is compleet en in keurige toestand  

Deze healey is voorzien van een bijbehorende Certificaat vande British Moptor Industrie Herritage Trust, certoificate number 2010/19310

De auto staat door onze verbouwing al een tijdje in opslag. ideaal voor iemand die een niet t grote klus wil


Marge-auto, Prijs in huidige toestand met amerikaanse documenten en nederlandse factuur: € N.O.T.K.

 


Nash Healey Le Mans Coupé

Merk:                Nash Healey

Type:                Le Mans Coupé

                         Pininfarina

Bouwjaar:         1954

Motor:              4100 cc  6-cylinder    104 Kw

Kenteken:         NN

ONDER RESTAURATIE , één van slechts 92 stuks ooit gebouwd!

De Nash Healey was een samenwerking tussen Nash uit Amerika en Donald Healey! De Motoren werden vanuit Amerika verscheept naar Engeland waar ze gebouwd werden op een aangepast chassis van een Healey Silverstone.

Hier werden ze naar Italië verscheept, om bij Pininfarina de carosserieën er op te laten bouwen. daarna werden ze naar de USA getransporteerd voor verkoop.

In totaal werden er tussen 1951 en 1954 slechts 507 auto's gebouwd, waarvan slechts 92 stuks Healey Le Mans Coupé, allen voorzienvan een 4100 CC 6 -cylinder lijn motor. 

 

Deze Unieke en zeer solide en harde Le Mans Coupé is door de laatste amerikaanse eigenaar, Edward T. Moore uit Bellingham in de staat Massachusetts, op  30 januari 1978 aangekocht en in augustus 1991 verkocht aan Per-Jon Moen in Bergheim Noorwegen. 

In 2014 hebben wij de auto van de heer Moen in Noorwegen aangekocht voor onze eigen collectie, en naar Nederland verscheept en ingevoerd. Op dit moment is de auto ontmanteld en zal volgens paln in 2021 gerestaureerd worden en terug gebracht worden in de originele kleuren licht en donker groen. (voorbeeld in de bijgevoegde foto's)

Deze auto was heel exclusief en koste in 1954 nieuw $ 6.000,00 bijna het dubbele van de Chevrolet Corvette $ 3.500,00

 

De auto is compleet Matching Numbers met de originele motor, body en chassis, interieur, en alle badges, lichten, bumpers en chroomwerk is aanwezig, en verkeren in in goede toestand!

Op dit moment is de auto compleet gedemonteerd en ontlakt. en staat voor restauratie bij www.carrosseriedierckx.be die de auto weer terug brengt in nieuwe en originele toestand. hierna zal hij weer opgebouwd worden en in onze collectie worden opgenomen